Ny miljøvennlig kunstgressbane på Rolighetsmoen!

Da kan vi endelig slippe katta ut av sekken.

2022-04-28
denniszhilivoda
I begynnelsen av mai starter omleggingen av Rolighetsmoen i Geithus fra naturgress til kunstgress.
Vi har satt miljø, bærekraft og funksjonalitet i høysetet når vi har bestemt banedekke, flomlys og gjerde.
Og vi får distriktets fineste stadion. Gled dere!
Styret i MFK har blitt enige med Geithus IL om en 40 års leieavtale. Den tilsier at MFK bygger og driver bane(r), og GIL stiller med klubbhus.
Og sammen deler vi på bruken av hele anlegget.
Går alt etter planen, håper vi at den nye banen blir ferdig i løpet av august måned (ja, nå i år, i 2022! ) Modum FK flytter da all/det meste av sin aktivitet til vårt nye tilholdssted (+ selvsagt Sparebank1 Hallen).
Ved siden av en 11`er bane, vil banen bli utvidet med 12 meter i hele banelengden på nordsiden (motsatt side av klubbhus). Der skal Geithus IL blant annet sette opp tre minibaner.
MFK ønsker å være miljøvennlige og bidra til et bærekraftig samfunn. Styret har derfor besluttet å bruke mye penger en ganske ny kunstgresstype, kalt BioFlex. ; kun med resirkulerbare materialer.
Innfyllet består av 99,05 prosent sand og 0,95 prosent plast. BioFlex er det samme som Mjøndalen IF nå legger nytt på Consto Arena.
Det skal monteres vant/gjerde rundt banen, slik at innfyllet holder seg inne på banen. Dette blir etter all sannsynlighet bygd med massivtre fra den lokale Splitkon-fabrikken.
Og det skal lages to sluser av utganger med børster, rister og kummer.
Det skal bygges seks lysmaster for å belyse banen. Her brukes miljøvennlige LED-lys. Og vi kjøper til en moderne dimmefunksjon for ikke å bruke mer energi enn nødvendig.
Det skal ikke være undervarme, og banen skal ikke brøytes på vinterstid. Geithus IL har et flott vanningsanlegg som skal benyttes på hele baneområdet. Foreløpig er det ikke planlagt tribune.
Hele omleggingen vil koste vel 12,5 millioner kroner. Dette vil finansieres ved hjelp av tilskudd fra kommunen, spillemidler, gavemidler, momsrefusjon, dugnader, klubbens egenkapital og opptak av lån.
Etter at MFK, som ble stiftet i 2007, har leid seg plass på baner rundt i bygda (tusen takk til snille naboklubber), har det lenge vært ønskelig å samle hele klubben vår.
Det koster vanvittig mye penger. Men vi håper å få så mye igjen.